Proleće je vreme kad se budi priroda, a sa njim dolazi i želja za lakšim i svježijim obrocima. Ako tražite novu ideju za doručak ili brunch, Jamie Oliver ima recept za palačinke koje će vas oduševiti. Uz malo truda, ove palačinke će biti savršeno ukusne i savršeno prolećno-letnje!
Ako ste u potrazi za drugačijim, ali jednako ukusnim zalogajem ili kiselkastim doručkom, Jamie Oliver ima sjajan recept za prolećne palačinke koje će vas oboriti sa nogu. Ove palačinke ne moraju uvek biti slatke - u ovom receptu, one su kombinovane sa svežim sirom i salatom od avokada i paradajza, ali možete ih prilagoditi vašim željama. Probajte ovu inovativnu verziju palačinki za nešto novo i drugačije.
Sastojci:
- 1 avokado
- 340 g cherry paradajza
- 100 g spanaća
- 3 mlada luka
- 1 limeta
- ekstra devičansko maslinovo ulje
- 1 veliko jaje
- 125 g brašna
- 1 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 230 mL mleka
- 250 g svežeg zrnastog sira
- sos po želji
Priprema:
Priprema avokada ide ovako: prvo ga posolite, očistite, oljuštite i sitno naseckajte. Operite paradajz i isecite ga na četvrtine. Stavite avokado i paradajz u salatnu činiju, dodajte četvrtinu spanaća. Sitno iseckajte mladi luk i dodajte ga u činiju. Prelijte sve sastojke sokom jednog limuna. Dodajte kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja, začinite solju i biberom, dobro promešajte i stavite na stranu. Za testo, umutite jaje u blenderu, dodajte brašno, mleko, preostali spanać i prstohvat soli i bibera, a zatim blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Zagrejte veliki tiganj na srednje jakoj vatri, namažite ga sa malo maslinovog ulja, a zatim ulijte u njega tanki sloj testa. Pecite oko dva minuta ili dok lagano ne poprimi zlatnu boju, a zatim stavite na tanjir za posluživanje i ponavljajte postupak dok ne potrošite testo. Pre posluživanja na svaku palačinku dodajte malo sira, salatu od avokada i paradajza, i sos po želji. Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.