Prvi 527 pregleda 13. Februar 2024.

Napravite ovu 'napolitanka' tortu očas posla!

canva

Napolitanke su brzi desert koji uvek posluži svrsi kada nam se jede slatko. međutim, dešava se i da pojedemo njih par i onda nam ostane veći deo pakovanja koje na kraju bacimo. Uz ovaj recept, to više nećete raditi jer se napolitanke mogu iskoristiti na jedan potpuno kreativan i ukusan način

Sastojci:

  • 200g čokoladnih napolitanki
  • 300g šećera u prahu
  • 5 belanaca
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 80 g putera
  • 20 g kakao praha
  • 100 ml vode
  • 10 g želatina

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Izblendajte napolitanke u jedinstvenu smesu, a zatim je prebacite u kalup gde ćete je rasporediti kao koru.
  2. Umutite belanca, pa im dodajite polako prah-šećer i mutite penasto. Želatin rastopite po uputstvu s kesice, a onda ga dodajte u belanca.
  3. Polovimu smese prelijte preko napolitanki.
  4. U drugu polovinu sipajte kakao i mutite. Čokoladni fil prelijte preko belog.
  5. Lagano ih špatulom mešajte da bi se sjedinili u zebrastu šaru.
  6. Ostavite u frižider na pola sata.

Prijatno!

Na umereno zagrejanoj ringli otopite čokoladu za kuvanje i puter. Kada se malo prohladi, prelijte preko torte i poravnajte glazuru.

Vratite u frižider na 30 do 45 minuta ili dok se sasvim ne ohladi.

Tvoja reakcija?