Napolitanke su brzi desert koji uvek posluži svrsi kada nam se jede slatko. međutim, dešava se i da pojedemo njih par i onda nam ostane veći deo pakovanja koje na kraju bacimo. Uz ovaj recept, to više nećete raditi jer se napolitanke mogu iskoristiti na jedan potpuno kreativan i ukusan način
Sastojci:
- 200g čokoladnih napolitanki
- 300g šećera u prahu
- 5 belanaca
- 100 g čokolade za kuvanje
- 80 g putera
- 20 g kakao praha
- 100 ml vode
- 10 g želatina
Priprema:
- Izblendajte napolitanke u jedinstvenu smesu, a zatim je prebacite u kalup gde ćete je rasporediti kao koru.
- Umutite belanca, pa im dodajite polako prah-šećer i mutite penasto. Želatin rastopite po uputstvu s kesice, a onda ga dodajte u belanca.
- Polovimu smese prelijte preko napolitanki.
- U drugu polovinu sipajte kakao i mutite. Čokoladni fil prelijte preko belog.
- Lagano ih špatulom mešajte da bi se sjedinili u zebrastu šaru.
- Ostavite u frižider na pola sata.
Prijatno!
Na umereno zagrejanoj ringli otopite čokoladu za kuvanje i puter. Kada se malo prohladi, prelijte preko torte i poravnajte glazuru.
Vratite u frižider na 30 do 45 minuta ili dok se sasvim ne ohladi.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.