Kako Kinezi danas proslavljaju Novu godinu, možda bismo mogli makar u mislima da im se pridružimo kada je hrana u pitanju. OK, možda baš i nismo svi vični sa štapićima, ali kada su ukusi u pitanju, kladimo se da uz pomoć ovog recepta možemo da ih iskopiramo
Ako ste ljubitelj kineske kuhinje i rado eksperimentišete u kuhinji, ovaj recept biste mogli da isprobate kao osnovu. Ukoliko se dodatno poigrate, možete da dodate piletinu, pečurke, a možete i kao prilog da koristite pirinač. Sve je stvar ukusa!
Sastojci:
- 300g svežeg kupusa
- 1 šargarepa
- 1 parče celera
- 2 veće glavice luka
- 2 manje tikvice
- 1 crvena paprika
- Šaka suvih vrganja*
- 50ml soya sosa
- 1 kašika senfa
- Kari, biber, so
- Ulje
- Pirinčane nudle ili obične špagete
Priprema:
Na srednjoj temperaturi uz malo ulja propržiti luk isečen na mesece i šargarepu na kolutiće. Potrebno je da povrće poprimi malo masnoće, da se malo proprži, ali da zadrži hrskavost. Dakle, pržite ga 3-4 minuta. Luk i šargarepu izvadite, pa ubacite seckane tikvice, celer i kupus. Izvadite povrće iz tiganja, pa upržite papriku. Sve povrće pomešati u nekoj posudi pa dodati vrganje koje ste natopili u vodi i ocedili. U tiganj sipati soya sos i senf i samo kratko prokuvati, dodati povrće i promešati pa skloniti sa ringle. Začiniti po ukusu i poslužiti uz špagete, nudle ili pirinač.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.