U zimskim danima, jedan od najčešćih izbora za ručak jeste gulaš. Kada su u pitanju mesoljupci, ovo je za njih najsavršeniji obrok: Prepun mesa i začina, krčkan na tihoj vatri, a meso se raspada... I na sam spomen, voda polazi na usta
Sastojci:
- 700g iseckane govedine
- 5 glavica iseckanog crnog luka
- 300ml soka od paradajza
- lovorov list
- biber
- vegeta
- so
- aleva paprika
- ulje
Priprema:
- U šerpu stavite sitno iseckan crni luk da se izdinsta, pa dodajte papriku, lovorov list i ostavite da se zajedno proprži minut-dva.
- Dodajte govedinu i dolijte malo vode.Poklopite šerpu i ostavite da se krčka dok meso ne bude bareno. Potrudite se da bude što duže, kako bi upijalo sve sastojke, ali i da bi se kasnije lepo razdvajao. Dolivajte vodom kada zatreba.
- Polako će se stvarati jedna gusta smesa, a kada već bude srednje gustine, dodajte paradajz sok. Sve promešajte i posolite, zabiberite i dodajte kašičicu vegete.
- Ostavite da se sve krčka, barem jo 20 minuta.
- Sklonite sa ringle i poslužite uz prilog po želji, savetuje Ona.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.