Kada dođe zima, svi smo u potrazi za ukusnim jelima jer se ukusi i potrebe razlikuju od letnjih. Jedan takav recept izdvojio se po ukusu i izgledu, a njegov tvorac je glumica Tiffani Thiessen, poznata po ulozi u seriji "Beverly Hills, 90210", ali i po kulinarskim emisijama i food blogu punom predivnih recepata poput ovog
Iako smo je upoznali u pomenutoj tinejdžerskoj seriji, ova glumica nakon nje nije ostvarila neke značajnije uloge. Ipak, pored glume, onya već neko vreme pokazuje izvrsni talenat kada je kuvanje u pitanju. Tiffani živi na farmi sa surpugom i dvoje dece o kojoj deli priče, kao i priče o hrani pored recepata na svom blogu. Tiffani je imala i svoju emisiju "Dinner at Tiffani's" u kojoj je za svoje goste pravila fina i jednostavna jela. Vodila je i emisiju "Deliciousness" na MTV- u, a danas vam predstavljamo njen pileći složenac sa pasuljem koji ,orate da probate ove zime, kako kaže MissGastro.
Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 240 g pančete narezane na kockice
- 1 kg g pilećih bataka i karabataka
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica sveže mlevenog crnog bibera
- 250 g blage italijanske kobasice
- 1 veći praziluk, tanko narezan
- 1 srednji komorač
- 2 srednje ljute paprike,
- manja glavica belog luka
- oko 800 g belog pasulja iz konzerve
- 2 šoljice pilećeg temeljca
- 1 šoljica cherry paradajza
- 2 grančice svežeg timijana
- listići svežeg ruzmarina
Za posluživanje:
- usitnjeni ruzmarin
- listići timijana
- maslinovo ulje
- prepečen hleb
Priprema:
- Zagrejati rernu na 220 stepeni.
- U zemljanoj posudi zapremine oko 5 litara zagrejati maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodati pančetu i popržiti je sa svih strana, dok ne postane hrskava. Dok se pančeta prži, piletinu dobro posoliti i pobiberiti. Kada je pančeta gotova, izvaditi je na papirni ubrus da upije višak masnoće.
- U masnoći od pančete popržiti piletinu, sa svake strane po 5-6 minuta. Potom popržiti i kobasice, takođe po 5-6 minuta sa svake strane. Prženu piletinu i kobasice izvaditi iz posude i staviti sa strane. Popržiti praziluk, komorač i ljutu papriku, lagano posoliti i dodati malo bibera. Dinstati 7-8 minuta, dok povrće ne omekša i ne počne da poprima zlatno-smeđu boju. Dodati seckani beli luk i dinstati još minut, dok sve ne zamiriše.
- Umiješati oceđeni pasulj iz konzerve, pileći temeljac, cherry paradjz, timijan i ruzmarin, 1 kašičicu soli i 1/2 kašičice bibera, pa pustiti da provri. Dok se temeljac greje, iseći kobasice na kolutiće. Kada smesa provri, smanjiti temperaturu i dodati piletinu, pančetu i kobasice.
- Staviti u rernu i peći oko 40 minuta, dok tečnost malo ne ispari, a na vrhu se formira smećkasta korica. Izvaditi iz rerne i pustiti da se ohladi 10-ak minuta pre služenja.
- Po želji, prilikom posluživanja, možete preliti sa malo maslinovog ulja ili posuti ruzmarinom, timijanom i cvetom soli, pa dodati prepečeni hleb.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.