Iako ovo možda i nije tako često jelo na našim trpezama, verujte nam da je preukusno. Kada paradajz opusti svoje sokove i prožme se sa ostalim sastojcima, nema šanse da ne užvate u ovako ukusnom specijalitetu
Sastojci:
- 1 kg paradajza
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crvenog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kisela pavlaka
- malo mleka
- 1 jaje
- ulje
- so
- biber
- suvi biljni začin
Priprema:
Propžite sitno seckani crveni i beli luk na malo ulja. Dodajte mleveno meso i malo ga propržite. Začinite po ukusu.
Paradajz isecite na kolutove.
Tepsiju nauljite, na dno ređajte paradajz, pa preko njega mleveno meso i tako naizmenično dok se masa ne utroši. Završite sa paradajzom.
Umutite jaje, malo soli, mleko i kiselu pavlaku i time prelijte musaku. Stavite da se peče na tempeaturi od 180 stepeni oko 40 minuta.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.