U Srbiji vlada neko nepisano pravilo da čim neko spomene praznike, pomislimo na rusku salatu ili mimozu. Ove dve salate su nezaobilanzne na prazničnim ručkovima pa zato sa vama delimo savršen recept za šarenu i preukusnu mimozu
Sastojci:
- 4 krompira
- 4 tvrdo kuvana jajeta
- 200 g šunke
- 300 g kačkavalja
- 2 čaše kisele pavlake
- 5- 6 kiselih krastavliča
- 100 g majoneza
- So i biber po ukusu
- Sveža mirođija
Priprema:
- Skuvajte krompir u ljusci, zatim ga ohladite i oljuštite. Takođe, skuvajte jaja dok ne budu tvrdo kuvana, ohladite ih i oljuštite.
- Napravite preliv za salatu tako što ćete pomešati kiselu pavlaku, mirođiju i majonez. Dodajte so i biber po ukusu i dobro promešajte.
- Salatu počnite da slažete tako što ćete premazati dno činije slojem preliva od majoneza i pavlake.
- Rendajte krompir, posolite ga i prelijte slojem preliva preko njega. Narendajte šunku i nanesite je preko preliva u tankom sloju. Zatim narendajte krastavčiće. Izrendajte kuvano jaje, posolite ga, a zatim ga stavite preko sloja preliva. Izrendajte kačkavalj i ravnomerno ga rasporedite po prethodno postavljenom sloju.
- Ponovite isti redosled sastojaka još jednom, tako da se stvore slični slojevi. Završite sa prelivom.
- Na vrh salate, pospite malo više rendanog kačkavalja i kuvanih žumanaca.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.