Raffaello kuglice retko kome nisu jedna od omiljenih poslastica zbog svog kremasto- mlečnog ukusa. Prema ovom receptu, potrebno je da im dodate i sitno seckane jagode, a užitak će biti zagarantovan
Sastojci:
- 200 g seckane bele čokolade
- 100 ml šlaga
- 100 g kokosovog brašna
- 50 g krem sira
- 5 jagoda srednje veličine
- 50 g kokosovog brašna za valjanje kuglica
Priprema:
- Kremu za kuvanje zagrejte na srednje jako jakoj vatri dok ne provri, pa je prelijte preko seckane čokolade. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
- Umestite kokosovo brašno i krem sir i prekrijte plastičnom folijom. Stavite smesu u frižider na 1 sat.
- Kašičicom zahvatite smesu, poravnajte je i u sredinu stavite komadić seckane jagode. Rukama formirajte kuglicu i uvaljajte je u kokosovo brašno.
- Kuglice stavite u frižider i izvadite ih 10 minuta pre serviranja da omekšaju.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.