Retko ko nije željno iščekivao da mu mama napravi čupavce kao dete, pa se dešavalo da ih čak i vruće jedemo jer smo nestrpljivi. Čupavci u srcima mnogim zauzimaju posebno mesto i asociraju nas na detinjstvo, ali ovakve sigurno još niste probali
Reč je o čupavcima koji se čak ni ne peku. Iako postoje brojne varijante ovog kolača, sa raznim nadevima i sastojcima, ova će vam se sigurno dopasti, pišu Vijesti.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 100 g crne čokolade
- 50 g kakaa
- 180 g griza
- 50 g meda
- 20 g kokosovog brašna
- kokosovo brašno za valjanje
Priprema:
- Sve sastojke osim kokosa sipati u šerpu. Staviti na ringlu i mešati stalno dok se griz ne skuva.
- Skloniti sa vatre i dodati kokos.
- Izliti u pleh dimenzija 30x15cm obložen prijanjajućom folijom i ostaviti u frižider na nekoliko sati ili, još bolje, preko noći.
- Sutradan isjeckati kocke i uvaljati ih u kokos.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.