Kalendarski je stiglo proleće, a sa njim i sunce i više temperature pa smo u ovo doba godine skloni traženju slatkih osveženja. Ako ste ljubitelj banana, ovaj rolat ćete sigurno voleti. Kremast je i sočan, a nimalo nije teško napraviti ga
Najvažnije je da koru pažljivo uvijete u rolat kako ne bi popucala. Ovo ćete postići ako još toplu koru uvijete uz pomoć papira na kome se pekla, piše MissGastro.
Sastojci:
Za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- 2 kašike kakaa u prahu
- 1 prašak za pecivo
Za kremu:
- 1 dl mleka
- 150g šećera
- 2 jaja
- 1 kašika brašna
- 125g maslaca
- 3 banane
- 2 dl slatke pavlake
- 100g tamne čokolade
Priprema:
- Belanke umutite u čvrst sneg, a žumanke i šećer posebno penasto umutite. Žumancima dodajte sneg od belanaka neprestano mešajući, a zatim dodajte brašno i kakao. Srednjom brzinom mutite smesu dok se ne ujednači. Dodajte prašak za pecivo i promešajte mutilicom.Biskvit pecite u plehu 35 x 35 cm na papiru za pečenje, 20-ak minuta na 150°C. Još vrući biskvit zarolajte papirom.
- Mleko, šećer i vanilin šećer stavite da zavri. Posebno izmutite jaja i brašno. Kada mleko prokuva, dodajte smesu od jaja i brašna i mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, dodajte tamnu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi. Pusti da se ohladi pa u ohlađeno dodajte maslac i dobro izradite kremu mikserom.
- Biskvit odrolajte i namažite kremom. Sa dve strane biskvita stavite banane. Pre nego što ih stavite na biskvit nakapajte ih sa par kapi limunovog soka. U isto vreme zarolajte biskvit sa obe strane. Umutite pavlaku u šlag i premažite roladu. Ostavite u frižideru na par sati da se ohladi.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.