Ko bi rekao da stari hleb može da ima tako dobru svrhu i da od njega nastane sjajno jelo poput brusketa? Vrste brusketa mogu biti beskonačne jer na njih, po nekom nepisanom pravilu, uvek stavljate ono što imate
Sastojci:
Za toping:
- 6 paradajza, iseckanih na kockice
- 8 g listova svežeg bosiljka, iseckanih
- 5 čena belog luka, podeljeno
- balzamiko sirće
- maslinovo ulje
- 1/2 kašičice morske soli
- 1/4 kašičice crnog bibera
Za tost:
- 1 baget
- 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 35 g narendanog parmezana
Priprema:
Operite i narežite na kockice paradajz. Ocedite višak soka i prebacite kockice u posebnu činiju.
Složite listove bosiljka i uvijte ih u cev, a potom oštrim nožem tanko iseckajte na tračice i prebacite u činiju sa paradajzom.
Sitno iseckajte i beli luk. Jednu kašičicu pomešajte sa tri kašike maslinovog ulja i ostavite po strani, a preostali beli luk prespite u mešavinu sa paradajzom.
Začinite paradajz sa dve kašike maslinovog ulja, kašikom balzamika, pola kašičice soli i četvrtinom kašičice crnog bibera. Lagano promešajte sve da se sjedini i ostavite da se marinira 15 do 30 minuta.
Zagrejte rernu na 200˚C.
Isecite baget dijagonalno na šnite debiljne oko jedan centimetra. Postavite papir za pečenje na pleh i poređajte hleb.
Premažite svako parče sa obe strane sa maslinovim uljem natopljenim belim lukom, a potom pospite odozgo parmezanom.
Pecite u zagrejanoj rerni oko pet minuta dok brusketi ne porumene.
Stavite na vruće buskete pripremljen toping od paradaiza, i dodatno pospite sa masilnovim uljem i balzamikom, piše Ona.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.