Izgleda da jela koja sadrže mali broj sastojaka i brzo se pripremaju najbolje prolaze jer ih svi obožavaju. Jedan od takvih recepata je i ovaj japanski kolač, savršeno kremast i ukusan. Ovakav pamuk kolač će se dopasti baš svima
Sastojci:
- 5 jaja
- 200 g bele čokolade
- 200 g krem sira
Priprema:
- Čokoladu otopite na pari.
- Odvojte žumanca i belanca pa umutite belanca u čvrst sneg.
- Otopljenoj čokoladi dodajte krem sir i žumanca, pa polako dodajte umućena belanca.
- Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 15 minuta. Posle 15 minuta smanjite temperaturu na 150 stepeni i pecite kolač još 15 minuta. Nakon pola sata pečenja, ugasite rernu i ostavite da se kolač peče na postojećoj temperaturi još 15 minuta.
- Ohlađen kolač pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.