Ako niste ranije probali šargarepu u poslasticama, pravo je vreme da se usudite na to i napravite sopstveni desert. Uz ovaj recept dobićete savršenu tortu koja će vam se sigurno dopasti
Ovu tortu je jednostavno napraviti, a njena priprema je brza. Nećete isprljati puno sudova niti će za vama ostati neuredan prostor, a ukus će vas oboriti s nogu!
Sastojci:
Kora:
- 450g rendane šargarepe
- 310g brašna + 1 kašika
- 2 kašičice mlevenog cimeta
- prstohvat aleve paprike
- 1 kašičica košer soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 200g smeđeg šećera
- 1/2 šolje kristal šećera
- 3 jaja
- 240ml ulja
- 150g suvog grožđa
- 225g blednanog ananasa iz konzerve
Fil:
- 225g putera
- 340g krem sira
- 240g šećera u prahu
- 200g seckanih oraha
- 1 1/2 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, pa podmažite pleh prečnika 20cm i stavite na njega pek papir. Šargarepu izrendajte na sitno rende. U velikoj posudi prosejte 310g brašna, cimet, alevu papriku, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu pa sve lepo pomešati.
U drugoj posudi umutite smeđi i beli šećer sa jajima na srednjoj jačini pa postepeno dodajte ulje. Dodajte 1/3 brašna tokom mućenja.
U posebnoj činiji pimešajte suvo grože i kašiku brašna pa to zajedno sa šargarepom i ananasom dodajte u testo.
Podelite na tri dela , sipajte u pleh i izravnajte kašikom. Od ove smese imate tri kore. Pecite u zagrejanoj rerni sve dok čačkalica iz kore ne izađe suva. kada ispečete kore, stavite ih na rešetku da se osuše i ohlade.
U velikoj posudi umutite puter, krem sir i vanilu mikserom postepeno povećavajući brzinu. Zatim dodajte 60g šećera u prahu papostepeno dodajte ostatak. Filujte tortu tako što ćete svaku koru premazati filom. Na kraju utisnite orahe sa strana torte i ostavite barem sat vremena u frižideru.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.