Ruska salata je dugogodišnji klasik koji se u mnogim domovima sprema u prilikama kao što su Božić, Nova godina, rođendani i drugi važni datumi. Ovo jelo ima neverovatno bogat ukus i izuzetno je prilagodljivo, što znači da može ići uz skoro svaki ukus i stil. Ova preukusna salata je idealan prilog svakom jelu, a takođe može biti ukusna i kao glavno jelo, sjajna za brzi i ukusan obrok, a vi ćete danas naučiti kako da je napravite!
Sastojci:
- 500 g krompira
- 500 g šargarepe
- 250 g graška
- 3-4 jaja
- 300 g šunke
- 350 g kiselih krastavčića
- 600 g majoneza,
Priprema:
Potrebno je skuvati krompir u ljusci i šargarepu u slanoj vodi, ali odvojeno, kao i grašak i jaja koja se kuvaju u ključaloj vodi 12 minuta. Kada se sve skuva, ostavite da se ohladi, a zatim pripremite veću posudu za vašu rusku salatu. Šargarepu iseckajte na kockice od 5×5 mm, a zatim dodajte ostalo iseckano povrće u posudu i sipajte preko svega majonez. Dobro promešajte, a na kraju dodajte iseckani krompir i opet lagano promešajte. Ukrasite salatu po želji i stavite je u frižider, poklopljenu folijom. Ova ukusna salata može se poslužiti kao glavno jelo ili prilog uz bilo koju vrstu mesa.
Prijatno, uživajte!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.