Pomislite na sočan i ukusan obrok koji će vas ostaviti bez daha - juneći ribić u bogatom i aromatičnom saftu. Sa svojim neodoljivim mirisom i punim ukusom, ova kulinarska poslastica je pravi izbor za sve ljubitelje mesa. Pridružite nam se dok otkrivamo tajne pripreme ovog delikatesnog jela i učimo kako da svojim nepcima priuštimo pravu gozbu
Sastojci:
- juneći ribić - 600 grama
- crni luk - jedna glavica
- belo vino - 3 dl
- mast - 1 kašika
- aleva paprika - 1 kašičica
- brašno - 1 kašika
Priprema:
Počnite pripremu tako što ćete iseći juneći ribić na komade debljine 2-3 cm, a zatim ih propržite sa obe strane kako bi se zadržala sočnost mesa. U dubljem tiganju (ili loncu), dodajte malo vode i lagano dinstajte meso dok ne postane mekano. Ukoliko primetite da voda isparava, dolijte je malo po malo kako bi se održala vlažnost. Sada je vreme da dodate seckani luk i nastavite kratko dinstanje. U posebnoj posudi, umešajte kašiku brašna i alevu papriku u belom vinu, pa prelijte ovu smesu preko mesa kako bi ga upilo. Posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte još nekoliko minuta kako biste dobili željenu gustinu sočnog safta.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.