Pred vama se nalazi sjajan recept za italijanski doručak od šargarepe, pomorandže ibademovog brašna. Veoma je lagan i sočan, a ukoliko ne volite slatki doručak, u ovom kolaču možete da uživate uz popodnevnu šoljicu čaja kad vam treba predah
Ukoliko želite, umesto torte, ovu smesu možete izliti u kalup za mafine i napraviti fenomenalne zalogajčiće za poneti, piše Plant Based School.
Sastojci:
- 250g brašna
- 60g bademovog brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 120g smeđeg šećera
- 250g šargarepe
- narendana korica pomorandže
- sok od pomorandže, oko 60ml
- 80ml bademovog mleka
- 3 kašike ulja
Priprema:
Pomešajte sve suve sastojke i ostavite sa strane. U blender stavite naseckanu šargarepu, koricu pomorandže, bademovo mleko i ulje i bledajte dok ne dobijete glatku teksturu. Pomešajte suve i mokre sastojke i mešajte da se sve lepo sjedini. Izlijte smesu u kalup prečnika 22cm i pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 35 minuta. Ostavite kolač par sati da se ohladi i po želji pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.