Prvi 177 pregleda 19. Jul 2024.

Jednostavan recept za najlepši gvakamole sos!

canva

U poslednje vreme nam s enešto vrti meksička kuhinja, pa smo odlučili da podelimo sa vama njene klasike. Danas stavljamo fokus na gvakamole sos koji se može jesti uz tortilje, čips ili kao prilog

Sastojci:

  • 2 zrela avokada
  • 1 limun 
  • 1 mladi luk
  • 1 mali paradajz, isečen na kockice
  • 1 čen belog luka, zgnječen
  • So i biber po ukusu
  • Sveži korijander

 | Author: canva canva

Recept:

  1. Očistite avokado od koštice. Izvadite meso avokada kašikom i stavite u činiju. Iscedite sok od limuna preko avokada da biste sprečili da potamni, i dali mu svež ukus. Uz pomoć viljuške izgnječite avokado dok ne dobijete gušću pastu.
  2. Avokadu dodajte seckani mladi luk, paradajz isečen na kockice i izgnječeni beli luk u činiju sa avokadom. Sve sastojke dobro izmešajte dok se ne sjedine.
  3. Posolite i pobiberite po ukusu. Ako želite, možete dodati i seckani korijander za svež ukus.

Prijatno!

Tvoja reakcija?