U poslednje vreme nam s enešto vrti meksička kuhinja, pa smo odlučili da podelimo sa vama njene klasike. Danas stavljamo fokus na gvakamole sos koji se može jesti uz tortilje, čips ili kao prilog
Sastojci:
- 2 zrela avokada
- 1 limun
- 1 mladi luk
- 1 mali paradajz, isečen na kockice
- 1 čen belog luka, zgnječen
- So i biber po ukusu
- Sveži korijander
Recept:
- Očistite avokado od koštice. Izvadite meso avokada kašikom i stavite u činiju. Iscedite sok od limuna preko avokada da biste sprečili da potamni, i dali mu svež ukus. Uz pomoć viljuške izgnječite avokado dok ne dobijete gušću pastu.
- Avokadu dodajte seckani mladi luk, paradajz isečen na kockice i izgnječeni beli luk u činiju sa avokadom. Sve sastojke dobro izmešajte dok se ne sjedine.
- Posolite i pobiberite po ukusu. Ako želite, možete dodati i seckani korijander za svež ukus.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.