Prvi 11320 pregleda 28. Mart 2024.

Jednostavan recept za domaće tulumbe!

canva

Tradicionalna poslastica koja se rado služi na Balkanu su tulumbe. Postoji nekoliko načina pripreme ovog deserta, neki uključuje pečenje, neki prženje, a ovo je veoma jednostavan recept koji baš svima uspeva

Najbitniji je pravi odabir sastojaka koji vašim tulumbama daje prepoznatljivu svežinu i aromu, piše Informer.

Sastojci: 

  • 500 ml vode
  • kašika šećera
  • kašika ulja
  • 500 g oštrog brašna
  • pet jaja
  • malo soli
  • ulje

 | Author: canva canva

Za sirup: 

  • 500 ml vode
  • kilogram šećera
  • limun

Priprema: 

  1. Razmutiti u šerpi vodu i šećer pa staviti na vatr. Kada proključa, dodati limun isečen na tanke kolutove, smanjiti vatru, poklopiti i kuvati još pet-šest minuta. Skloniti s vatre, ohladiti na sobnoj temperaturi, pa staviti u frižider da prenoći.
  2. Sutradan u šerpu sipati vodu, kašiku šećera i ulje, pa kuvati dok ne proključa. Energično umešati brašno, pa skloniti s vatre i nastaviti mućenje mikserom, dok se ne dobije glatka i kompaktna smesa.
  3. Umutiti mikserom jaja sa malo soli, pa postepeno dodavati testu i miksati. Kad se dobije gust krem, smesu prebaciti u špric, pa istiskivati tulumbe i pržiti ih u vrelom ulju dok ne porumene.
  4. Pržene tulumbe valjati u dobro ohlađen sirup, pa ih staviti u frižider.

Prijatno!

Tvoja reakcija?