Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli da jede domaće kiflice, ali sigurni smo da, itekako, postoje osobe koje ne vole da ih pripremaju jer smatraju da je priprema testa koje nadolazi 'čista zavrzlama'. Ali, uz recept koji sledi u nastavku, meke i slasne kiflice biće gotove za čas i bez po' muke.
Kada je reč o pripremi kiflica, mnogi je često izbegavaju jer se 'boje' pripreme testa koje nadolazi koje, ponekad, ne ispuni njihova očekivanja. Ali, sa ovim receptom, koji smo pronašli na Miss7, više nema straha od pripreme jer će Vam od sada kiflice svaki put ispasti potpuno savršeno.
Takođe, kao što piše u receptu, možete ih puniti šunkom i sirom, ali i nekim drugim (slanim ili slatkim) nadevima - sveži sir, pekmez, krem, šta god vam padne na pamet.
Sastojci:
Za testo
- 500 g brašna
- 1/2 suvog kvasca
- 2 male kašike soli
- 1 kašičica šećera
- 100 g pavlake
- 125 ml vode
Za punjenje
- 200 grama kuhane šunke
- 200 grama gaude
- 1 jaje
Postupak:
U većoj posudi pomešajte brašno, kvasac, so i šećer. Potom pavlaku razmutite sa toplom vodom i polako dodajte u brašno. Umesite glatko testo dok ne prestane da se lepi za ruke. Ako je testo premekano, dodajte još brašna ili tople vode ako je presuvo.
Dobijeno testo podelite na dva dela pa svaki dobijeni deo razvaljajte u krug i isecite na osam delova, odnosno na osam trouglova. Svaki trougao malo razvucite rukama. Na širi deo trougla stavite šunku i sir i zamotajte u kiflicu.
Kiflice posložite na pleh za pečenje koji ste prethodno obložili masnim papirom pa ih premažite razmućenim jajetom i po želji pospite susamom ili kimom. Kiflice ostavite na toplom od pola sata do 45 minuta dok im se ne poveća volumen pa ih stavite da se peku na 200 stepeni otprilike pola sata ili dok ne poprime zlatkastu boju.
Prijatno! Uživajte u ovom jednostavnom, domaćem receptu!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.