Banana bread nije tvoj izbor? Ili jeste, ali ti je malo već dosadio... Možda da probaš sa jabuka-breadom uz dodatak borovnica, sigurno će te oduševiti!
Jeste li vi jedni od onih koji se bude pet minuta pre onog krajnjeg vremena kad morate da izađete i onda trčite na posao ili u školu? Eh, da, sve je jasno. Nećemo pametovati o tome kako bi bilo bolje probuditi se na vreme i u miru pojesti doručak i i uživati u kafi. Nećemo reći da bi to bilo mudrije i zdravije. Jer svi znamo da bi bilo, ali isto tako svi znamo da smo stalno u nekoj frci sa vremenom i da nam doručak jednostavno nekad nije na pameti.
Bilo kako bilo, uz ovaj slatki hleb od jabuka i borovnica, možda promenimo vaše navike! Slatki hleb je idealno rešenje za one koji će izabrati radije onih pet minuta "dremanja", nego doručak. A trik je u tome da slatki helb od jabuka i borovnica možete pripremiti uveče pred spavanje. Kad ga ispečete, ohlađenog ga omotajte u foliju i uživajte u odličnom doručku! U onih pet minuta valjda ćete uspeti da isečete parče i spremite ga kao doručak za poneti, ako ništa drugo.
Sastojci:
- 80 ml kokosovog ulja
- 90 ml meda
- 1 veliko jaje
- 120 ml grčkog jogurta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 narendana jabuka
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška ze pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- pola kašičice soli
- 1 kašičica cimeta
- 200 g borovnica
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Premažite maslacem duguljasti kalup za hleb. Umutite jaje sa jogurtom, vanilom, medom i uljem. Dodajte narendanu jabuku i promešajte. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu, so, cimet i borovnice. Sjedinite obe smjese spatulom ili drvenom kašikom. Premestite smesu u pripremljeni kalup i pecite 40 – 50 minuta, sve dok čačkalica kojom bodete sredinu ne izađe čista. Pričekajte da se hleb potpuno ohladi pre sečenja ili jela.
Prijatno, uživajte!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.