Prvi 76 pregleda 01. Januar 2023.

Imamo recept za slatki hleb sa borovnicama i jabukama!

canva

Banana bread nije tvoj izbor? Ili jeste, ali ti je malo već dosadio... Možda da probaš sa jabuka-breadom uz dodatak borovnica, sigurno će te oduševiti!

Jeste li vi jedni od onih koji se bude pet minuta pre onog krajnjeg vremena kad morate da izađete i onda trčite na posao ili u školu? Eh, da, sve je jasno. Nećemo pametovati o tome kako bi bilo bolje probuditi se na vreme i u miru pojesti doručak i i uživati u kafi. Nećemo reći da bi to bilo mudrije i zdravije. Jer svi znamo da bi bilo, ali isto tako svi znamo da smo stalno u nekoj frci sa vremenom i da nam doručak jednostavno nekad nije na pameti.

Bilo kako bilo, uz ovaj slatki hleb od jabuka i borovnica, možda promenimo vaše navike! Slatki hleb je idealno rešenje za one koji će izabrati radije onih pet minuta "dremanja", nego doručak. A trik je u tome da slatki helb od jabuka i borovnica možete pripremiti uveče pred spavanje. Kad ga ispečete, ohlađenog ga omotajte u foliju i uživajte u odličnom doručku! U onih pet minuta valjda ćete uspeti da isečete parče i spremite ga kao doručak za poneti, ako ništa drugo. 


Sastojci:

  • 80 ml kokosovog ulja
  • 90 ml meda
  • 1 veliko jaje
  • 120 ml grčkog jogurta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 narendana jabuka
  • 200 g brašna
  • 1 kašičica praška ze pecivo
  • pola kašičice sode bikarbone
  • pola kašičice soli
  • 1 kašičica cimeta
  • 200 g borovnica

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Premažite maslacem duguljasti kalup za hleb. Umutite jaje sa jogurtom, vanilom, medom i uljem. Dodajte narendanu jabuku i promešajte. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu, so, cimet i borovnice.  Sjedinite obe smjese spatulom  ili drvenom kašikom. Premestite smesu u pripremljeni kalup i pecite 40 – 50 minuta, sve dok čačkalica kojom bodete sredinu ne izađe čista. Pričekajte da se hleb potpuno ohladi pre sečenja ili jela.

Prijatno, uživajte!

Tvoja reakcija?