Mmm, ovo zvuči zaista preukusno, a toliko ga je lako spremiti...
Sastojci (za 12 porcija):
Za koru:
2 šolje krekera (170 g), izmrvljenih
⅛ šolje smeđeg šećera (30 g)
⅓ šolje putera (75 g)
Za fil:
krem sir (450 g), omekšanog
¼ šolje smeđeg šećera (55 g)
¼ šolje belog šećera (50 g)
2 kašike kukuruznog skroba
1 kašičica cimeta
¼ kašičice đumbira
1 kašičica ekstrakta vanile
2 zelene jabuke, oljuštene i tanko isečene
Za toping:
¼ šolje ovsenih pahuljica (25 g)
¼ šolje brašna (30 g)
¼ šolje smeđeg šećera (55 g)
1 kašičica cimeta
2 kašike putera, rastopljenog karamel sosa
Priprema:
Prvo zagrejte rernu na 180°C, zatim u činiji pomešajte sastojke za koru. Pritisnite na dno podmazanog pleha od 20 cm. Nakon toga, pecite 5 minuta. U drugoj posudi pomešajte sve sastojke za fil osim jabuka. Za to vreme u drugoj posudi pomešajte sve sastojke za preliv osim karamele. Premažite fil preko kore od krekera, a zatim dodajte slojeve kriški jabuka odozgo. Pospite mešavinu preliva ravnomerno preko sloja jabuka. Pecite 30 minuta i za kraj prelijte karamel sosom.
Servirajte i uživajte u ovom slasnom desertu!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.