Umirujući miris cimeta i hrskavih kora se stapaju u savršenoj harmoniji da stvore čaroliju u obliku štrudle sa makom. Otkrijte kako da stvorite neodoljivu poslasticu koja će vas odvesti na putovanje kroz bogate arome i ukuse tradicije, u samo par lakih koraka!
Sastojci:
Za testo:
- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 30 g kvasca
- 1 jaje
- 1 žumance
- 50 g šećera
- 50 g otopljenog maslaca
Za fil:
- 500 g maka
- 200 g šećera
- 1,5 šolja mleka
Za premaz:
- 1 jaje
Priprema:
U mlakom mleku razmutite kvasac zajedno sa šećerom. Zatim dodajte preostale komponente za testo i temeljno zamesite. Neka odstoji oko dvadesetak minuta. Nakon toga, podelite ga na tri jednaka dela. Pripremite fil kombinovanjem maka i šećera. Skoro dovedite mleko do tačke ključanja, pa ga postepeno dodajte mešavini maka i šećera uz kontinuirano mešanje. Postupno, korak po korak. Razvucite testo i pažljivo nanesite fil, nakon čega ga urolajte u obliku štrudle. Predgrejte rernu na 200 stepeni. Pleh pripremite tako da bude obložen papirom za pečenje ili premazan uljem, a zatim pažljivo položite štrudle. Lagano ih premažite umućenim jajetom i ostavite da se peku dok ne dobiju primamljivu zlatno smeđu boju.
Prijatno, uživajte!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.