Prvi 108 pregleda 28. Decembar 2022.

Evo šta znači kraj Avatara 2!

printscreen/canva

Ako ste otišli ​​da pogledate novi film Avatar i proveli sva tri sata i 12 minuta u bioskopu, samo da biste stigli do kraja i ostali pitajući se "šta se dešava?" tu smo za vas! Niste sami, jer je taj kraj ostavio otvorene neke uzbudljive mogućnosti za buduće nastavke za koje se nadamo da nećemo morati da ih čekamo kao ovaj drugi deo...

Bez obzira na to da li mislite da je drugi film o Avataru vredeo iscrpljujućih 13 godina čekanja, ne može se poreći da je bio krajnje uzbudljiv film. Džejms Kameron zaista zna šta radi, zar ne? U "Putu vode" skačemo nazad u Pandorin svet, samo 15 godina nakon pokušaja ljudske invazije iz prvog filma. Sada su se ljudi vratili, pokušavajući da kolonizuju Pandoru jer je Zemlja na poslednjim izdisajima. Tenzije rastu, misterije obiluju, i nažalost, svedoci smo tragične smrti likova...

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva Ako niste gledali film, upozoravamo vas na spojlere koji slede, jer ulazimo u detalje filma!

Rat kulminira poslednjom bitkom u kojoj su Džejk Sali i klonirani pukovnik Majls Kverič, zajedno sa Nejtirijem i Tukom, zarobljeni na brodu koji tone. Sali i Kverič se na kraju sukobljavaju jedan na jedan i Sali izlazi kao pobednik, zadavivši Kvoriča. Sali na sreću uspeva da pobegne sa broda uz pomoć Lo'aka i Kirija. Pauk odlučuje da uradi pravu stvar i spasi očev život pre nego što se udavi...ali ga onda ostavlja tamo i poleti na njegovom ikranu, piše Cosmopolitan.

Nakon bitke, Sali i Nejtiri polažu Neteiam da se odmori, a zatim su primljeni u klan Metkaiina gde su se skrivali. Dok su u Pećini predaka, oni komuniciraju sa Ejvom, dajući im priliku da ponovo vide Neteiama. Sali konačno shvata da ne može da nastavi da beži od ljudskih kolonizatora i umesto toga... moraće da se bori protiv njih.

Kraj je definitivno ostavio neke labave krajeve, ali nas je ostavio i sa gomilom pitanja. Znamo da su treći, četvrti i peti film o Avataru na putu sa sledećim koji bi trebalo da izađe 2024. godine, tako da je kraj namerno ostavio radnju širom otvorenu sa mogućnostima za Avatar 3. Prvo, sa već vaskrslim klonom Kuariča koji je spašen na kraju Puta vode, nema sumnje da će se vratiti (i izazvati još više pustošenja) u budućim filmovima. Koliko god da je loš momak, on sigurno zna kako da pomeri zaplet.

via GIPHY

Ali stvari postaju zaista zanimljive u Paukovoj priči. Naizgled se obračunao sa svojim ocem, odrekao ga se, pa se razišao, pa će se i on ponovo pojaviti. Takođe: Nejtiri je izgledala prilično spremna da ubije Pauka (njenog usvojenog, ljudskog sina!) ako bi to značilo spasavanje Kirija. Videli smo ranije u filmu da joj je bilo teško da prihvati Pauka kao sopstveno dete, ali ovo je bilo neko odbijanje sledećeg nivoa, i to će sledeće porodično okupljanje učiniti malo nezgodnim. I ne zaboravimo da je Pauk saznao da je Nejtiri bio taj koji je prvobitno ubio njegovog oca, tako da bi tenzije između njih dvoje trebalo da budu veoma visoke.

Šta još očekivati u budućim filmovima o Avataru?

Verovatno više informacija o Kiriju. Znamo da je ona ćerka Grejs (naučnice koja je umrla u prvom filmu o Avataru), ali bukvalno sve ostalo u vezi sa njom – od toga kako je čak i začeta povezano sa njenom jačom od uobičajene veze sa Ejvom – je misterija. Franšiza je odložila otkrivanje ko je Kirijev otac i čini se da to čuva za drugi film. Ali dok ne dobijemo neke odgovore, postoje spekulacije da je, u stvari, Eiva (tako je, moćni bog Pandora) taj koji je odgovoran za njeno rođenje, što bi učinilo da Kirijeve moći imaju mnogo više smisla.

Videćemo kako će se sve odigrati kada Avatar 3 stigne!

Tvoja reakcija?