Dobro vidite, ovo je jaje u đevreku, a kada ga presečete, žumance kaplje po slanini, zelenoj salati, paradajizu i avokadu.... Neki recepti su jednostavno neverovatni, a uz ova kratka uputstva, doručovaćete kao pravi Englez za tili čas!
Sastojci:
- 4 parčeta slanine
- 2 đevreka
- 1 zreli avokado
- sok od 1/2 limuna
- 1/4 kašičice tucane paprike
- so i biber
- 2 velika jaja
- 2 kriške paradajza
- malo rukole
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Rasporedite slaninu u veliki vatrostalni tiganj i pecite na srednje jakoj vatri dok ne postane hrskava, oko 4 minuta po strani. Prebacite na tanjir obložen papirom. Uklonite svu mast od slanine osim 2 kašičice iz tiganja. Smanjite toplotu na srednju. Dodajte 2 dna đevreka u tiganj dok ne porumene, 3 do 4 minuta. U međuvremenu izgnječite avokado, limunov sok, tucanu papriku, prstohvat soli i malo bibera u maloj činiji. Uklonite dno đevreka iz tiganja i ravnomerno rasporedite kašu od avokada preko tostiranih strana.
Dodajte 2 vrha đevreka u tiganj sa presečenom stranom nadole. U svaku rupu od đevreka razbijte po 1 jaje i začinite solju i biberom. Belanca će se sigurno preliti preko i ispod peciva, što je u redu - samo pazite da žumanca ostanu u rupama. Pokrijte tiganj i pržite dok belanca ne postanu hrskava, a dno peciva ispečeno, 3 do 4 minuta. Prebacite tiganj u rernu i nastavite sa pečenjem dok se belance potpuno ne stegne, ali trik je da žumance ostane tečno, oko 5 minuta. U međuvremenu, na dno đevreka stavite krišku paradajza, malo rukole i 2 kriške slanine. Prelijte uljem i pospite solju i biberom. Na kraju samo preklopite sa vrhovima đevreka i prepolovite svaki sendvič.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.