Gledajući Amerikance i njihove slavne “pudding pite”, poželeli smo da ih napokon isprobamo, da vidimo šta je to u njima toliko dobro. Naravno, oni to pripremaju na potpuno drugačiji način od nas, ali pokušali smo i rezultat je bolji od očekivanog. Puding pita se sastoji od savršenog laganog testa, koje možete koristiti za sve vrste ovakvih pita jer bude savršene strukture i ne kida se prilikom oblikovanja
Sastojci:
400 g brašna
250 g maslaca ili margarina
5 velikih kašika šećera
1 jaje
1 vanilin šećer
1 limun šećer
pola praška za pecivo
Fil:
1 litar mleka
2 pudinga od čokolade
10 kašika šećera
5 kašika kakaa u prahu
Priprema testa:
Pomešati brašno, prašak za pecivo i maslac ili margarin sa šećerom i jajima, dodajte vanilin šećer i limun šećer radi boljeg ukusa. Testo dobro umesite i podelite na dva dela. Jedan deo testa stavite u najlon vrećicu i u zamrzivač na pola sata, a drugi deo testa ostavite u frižideru, pa ga izvadite 10-ak minuta pre pripreme da odstoji na sobnoj temperaturi. Razvaljajte i stavite preko pleha za pitu.
Priprema fila:
Stavite malo više od pola litra mleka da prokuva, u preostalo mleko dodajte dva pudinga, šećer, kakao i sve dobro promešajte. Dodajte smesu u kuvano mleko i napravite puding. Po želji dodajte u gotov puding kašiku ili dve maslaca ili margarina i sve dobro promešajte. Na testo rasporedite kuvani puding fil. Pecite u vreloj rerni na 180 stepeni, otprilike 30-40 minuta. Gotovo je kada je pita rumena i dobije finu zlatnu boju. Poslužite ohlađeno, i po želji pospite šećerom u prahu ili dodajte malo šlaga na komad pite.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.