Svi znamo da studentski budžet ponekad može biti izazovan, ali to ne znači da morate odustati od ukusnih obroka. U ovom receptu, naučićete kako da napravite domaću Vesuvio picu koja će zadovoljiti vašu glad, a sve za manje od 500 dinara! Brza, jednostavna, i ukusna – idealna opcija za sve nas "studentske gurmane"
Sastojci (za dve osobe):
- 3 dl mlake vode
- 1 kesica suvog kvasca
- 1/2 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 5 kašika maslinovog ulja
- malo bibera
- po potrebi brašno
- 1 dl paradajz pelata
- 5 kašika kečapa
- 300 g pica šunke
- 500 g kačkavalja
- 1 kašičica origana
Priprema:
U veliku činiju sipati vodu i dodati šećer i kvasac, dobro promešati. Zatim dodati so, ulje, biber i brašno, i mesiti dok ne dobijete mekano testo. Ostavite testo da odstoji dok se udvostruči u veličini. Kada testo naraste, podelite ga na dva dela, dovoljna za dve velike pizze.
Razvucite testo i ravnomerno nanesite mešavinu paradajz pelata, origana i kečapa. Zatim pospite malo narendanog sira, stavite šunku, pa opet dodajte sir. Pecite na najvišoj temperaturi vaše rerne, po boji ćete znati kada je pica gotova. Pred kraj pečenja, dodajte još malo sira na vrh i vratite u rernu dok se sir ne otopi savršeno. Prijatno!
Cene sastojaka (za datu količinu):
- kačkavalj (350-500 dinara)
- šunka (250-350 dinara)
- paradazj pelat (30-40 dinara)
- svi ostali sastojci su u izuzetno malim količinama, pa ćemo reći da njihova ukupna cena sigurno ne iznosi preko 200 dinara
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.