Retko kome bajadera nije jedan od omiljenih sitnih kolača. Ona se jednostavno uklapa uz sve i rado se jede na rođendanima, slavama i veseljima. Još jedna njena prednost je u tome što spada u posne kolače
Sastojci:
- 250 ml vode
- 250 g šećera
- 220 g margarina ili maslaca
- 500 g mlevenog keksa
- 300 g mlevenih oraha
- 250 g crne čokolade za kuvanje
- 1 kašika ulja
Priprema:
- Sipajte mleveni keks i mlevene orahe u posudu i promešajte.
- U šerpicu sipajte šećer, vodu i dodajte iseckan margarin ili maslac. Stavite da se kuva samo dok se sve ne istopi. Sklonite sa vatre i prelijte preko keksa i oraha. Umesite da se smesa ujednači, a onda je podelite na dva dela.
- U jedan deo dodajte 100 g istopljene crne čokolade. Na tacnu stavite ram i podesite na veličinu 28 x 28 cm. Sipajte prvo tamnu smesu, izravnajte pa onda rasporedite svetliju smesu i nju lagano prvo utapkajte rukom a onda i nožem.
- Istopite 150 grama crne čokolade i prelijte preko bajadere. Protresite tacnu, da se čokolada poravna i stavite u frižider na par sati da se ohladi i stegne. Isecite na željenu parčad i služite.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.