Kremasti deserti su već 'stupili na scenu' s obzirom da se sve više bližimo letu pa smo odlučili da sa vama podelimo sjajan recept! Ovaj desert se pravi za svega minut vašeg vremena, a ukus je nešto što će vas raspametiti
Sastojci:
- 1 jaje
- 170g tamne čokolade
- 2 kašike ruma
- 150ml mleka
- prstohvat soli
- 2 kašike šećera
,
Priprema:
Jaja, šećer, so, naseckanu čokoladu i rum staviti u blender pa kratko izblendati kako bi se smesa sjedinila.
Mleko zagrejati do vrenja i postepeno uliti u smjesu. Lagano blendati dok se sva čokolada ne otopi i krema postane glatka. Prelijti u posudice i staviti u frižider na barem sat vremena.
Poslužiti uz sveže ili voće iz kompota, rendanu čokoladu ili šlag, savetuje Miss Gastro.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.