Ćuretina sa mlincima je ukusan i jak ručak koji možete spremati na mnogo načina.Bilo da se odlučite zapripremu sa kupovnim mlincima ili pak domaćim, svaki recept je podjednako ukusan
Sastojci:
- 500 g ćurećeg filea
- 500 g mlinaca
- 550 ml ćurećeg ili pilećeg bujona
- pola kocke za supu
- 1 čaša kisele pavlake
- 200 g rendanog kačkavalja
- 500 ml pavlake za kuvanje
- biber po ukusu
- so po potrebi
- ulje za prženje mesa po potrebi
Priprema:
- Ćureće šnicle posoliti ih i posuti mlevenim biberom. Zagrejati ulje i ispržiti šnicle sa obe strane po par minuta, da porumene, pa ih iseći po širini na trake.
- Bujon staviti da proključa, pa razmutiti 1/2 kocke za supu. Umesto bujona se može koristiti i proključala voda, u tom slučaju razmutiti celu kocku za supu.
- Mlince izlomiti na manje komade, ali ne mnogo sitno. U veću šerpu sipati bujon, pa polovinu izlomljenih mlinaca staviti u bujon i dobro ih natopiti. Kada su mlinci omekšali, izvaditi ih i ponoviti postupak sa preostalom količinom mlinaca. Pomešati kiselu pavlaku i neutralnu pavlaku za kuvanje i po potrebi i ukusu posoliti.
- U vatrostalnoj činiji ređati slojeve na sledeći način: Na dno posuda sipati po malo ulja u kome je meso prženo. Staviti malo mlinaca, preko malo umućene pavlake, pa malo isečenog mesa, pa opet pavlake, pa mlinaca, pa pavlake. Preostali bujon prelijte ga preko mlinaca.
- Preko umućene pavlake izrendati 150 g kačkavalja. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći mlince dok ne porumene.
- Pečene mlince izvaditi iz rerne i posuti preostalim kačkavaljem pa ostaviti da se kačkavalj otopi. Poslužiti toplo.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.