Prvi 94 pregleda 18. Maj 2024.

Ćuretina sa mlincima po najlepšem receptu!

canva

Ćuretina sa mlincima je ukusan i jak ručak koji možete spremati na mnogo načina.Bilo da se odlučite zapripremu sa kupovnim mlincima ili pak domaćim, svaki recept je podjednako ukusan

Sastojci:

  • 500 g ćurećeg filea
  • 500 g mlinaca
  • 550 ml ćurećeg ili pilećeg bujona
  • pola kocke za supu
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • biber po ukusu
  • so po potrebi
  • ulje za prženje mesa po potrebi

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Ćureće šnicle posoliti ih i posuti mlevenim biberom. Zagrejati ulje i ispržiti šnicle sa obe strane po par minuta, da porumene, pa ih iseći po širini na trake.
  2. Bujon staviti da proključa, pa razmutiti 1/2 kocke za supu. Umesto bujona se može koristiti i proključala voda, u tom slučaju razmutiti celu kocku za supu.
  3. Mlince izlomiti na manje komade, ali ne mnogo sitno. U veću šerpu sipati bujon, pa polovinu izlomljenih mlinaca staviti u bujon i dobro ih natopiti. Kada su mlinci omekšali, izvaditi ih i ponoviti postupak sa preostalom količinom mlinaca. Pomešati kiselu pavlaku i neutralnu pavlaku za kuvanje i po potrebi i ukusu posoliti.
  4. U vatrostalnoj činiji ređati slojeve na sledeći način: Na dno posuda sipati po malo ulja u kome je meso prženo. Staviti malo mlinaca, preko malo umućene pavlake, pa malo isečenog mesa, pa opet pavlake, pa mlinaca, pa pavlake. Preostali bujon prelijte ga preko mlinaca.
  5. Preko umućene pavlake izrendati 150 g kačkavalja. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći mlince dok ne porumene. 
  6. Pečene mlince izvaditi iz rerne i posuti preostalim kačkavaljem pa ostaviti da se kačkavalj otopi. Poslužiti toplo.

Prijatno!

Tvoja reakcija?