Spolja mekani kolač, koji je potrebno da samo 'probušite' kašikom će početi da curi i začas ispuniti vaš tanjir ćistom srećom, odnosno čokoladom, već godinama je popularan desert kod nas iako je njegova kolevka u Francuskoj
Brzo se priprema i treba vam samo nekoliko sastojaka. Potrebno je samo da pratite uputstva za pripremu, piše Moja čokolada.
Sastojci:
- 2 jaja
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 g šećera
- 100 g brašna
- 100 g putera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
- Otopiti čokoladu i puter na pari i prohladiti, pa u posebnoj činiji umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom i sve to lepo pomešati sa otopljenom čokoladom.
- Umućenoj smesi postepeno dodati brašno.
- Gotovu smesu sipati u puterom i brašnom premazane kalupe.
- Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni, 10 minuta. Vodite računa da ispoštujete vreme kako biste unutra dobili lavu! Najbolje je pratiti izgled kolača pri pečenju i izvaditi čim se stvori korica na vrhu
- Kada je pečeno, izvaditi na tanjire i poslužiti vruće!
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.