Poslastice sa kafom su namenjene onima koji uživaju u njoj onoliko koliko i u slatkišima pa je spoj ova dva 'greha' jednostavno rečeno savršen. Ako tražiš jedan od takvih recepata, na pravom si mestu
Sastojci:
Kora:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
Fil:
- 200 ml slatkog vrhnja
- 200 g bijele čokolade
- 1 kašičica nes kafe
- 100 g maslaca
- 50 g šećera u prahu
Čokoladna glazura:
- 150 g crne čokolade
- 4 kašike ulja
Priprema:
- Umutiti čvrst sneg od belanaca, a žumanke posebno umutiti sa šećerom.
- Polako dodati brašno, a zatim pažljivo umešati umućen sneg od belanaca uz lagano ručno mešanje.
- Tepsiju obložiti papirom za pečenje. Izliti smesu u tepsiju i ispeći koru na umerenoj temperaturi. Još vruću koru staviti na vlažnu krpu i uviti u rolat.
- Sipati slatku pavlaku u šerpicu, staviti na šporet i pre nego što provri skinuti sa šporeta.
- Odmah dodati kašičicu nes kafe i belu čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi pa ostaviti da se ohladi.
- Posebno umutiti maslac i šećer u prahu, pa spojiti sa filom od slatke pavlake. Mutiti nekoliko minuta dok fil ne očvrsne.
- Odviti koru, namazati umućenim filom i zaviti.
- Premazati rolat čokoladnom glazurom koju ćete pripremiti tako sto ćete na pari otopi čokoladu sa uljem. Kada se prohladi, premazati rolat.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.