Kada se spomene torta, uglavnom svima padaju na pamet kore, odnsono biskviti, a svi negde priželjkujemo da taj deo izbegnemo. Evo, u ovom receptu nema potrebe za pečenjem kora. Napravite savršenu poslasticu za sebe i svoju porodicu bez imalo muke i bez uključivanja rerne
Sastojci:
Podloga:
- 170 g mlevenih tostiranih lešnika prethodno tostirani
- 150 g keksa s puterom
- 80 g šećera u prahu
- 100 g putera, otopljen
- 100 ml mleka
Krema:
- 700 ml mleka
- 2 nugat pudinga
- 120 g šećera
- 80 g tamne čokolade
- 250 g putera, sobne temperature
Dekoracija:
- 100 g tamne čokolade
- krupno seckani lešnici
Priprema:
- Pripremite kalup okvirnih dimenzija 20 x 30 cm pa mu dno obložite papirom za pečenje. Deo lešnika (20 g) odvojite za dekoraciju te ih krupnije usitnite, a ostale lešnike sameljite.
- U lešnike dodajte prethodno rastopljen puter, šećer u prahu i mleko. Sve povežite varjačom i stavite u pripremljen kalup. Utisnite pa stavite u zamrzivač.
- Za krem stavite da se greje 600 ml mleka, a 100 ml pomešajte s vrećicama nugat pudinga.
- Kada se mleko ugrejalo, smanjite vatru, dodajte mešavinu pudinga i mleka te čokoladu izrezanu na kockice. Mešajte dok se čokolada ne rastopi i dok se puding ne zgusne. Na kraju umešajte puter.
- Izvadite iz zamrzivača kalup sa podlogom, pa preko ohlađene podloge izlijte krem. Zamrznite na 3 sata ili preko noći.
- Čokoladu otopite na pari. Zamrznuti kolač izvadite iz kalupa pa ga ukrasite rastopljenom čokoladom i krupno mlevenim lešnicima.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.