Prvi 317 pregleda 17. Januar 2024.

Čoko lešnik torta: Pravo zadovoljstvo za nepca!

canva

Kada se spomene torta, uglavnom svima padaju na pamet kore, odnsono biskviti, a svi negde priželjkujemo da taj deo izbegnemo. Evo, u ovom receptu nema potrebe za pečenjem kora. Napravite savršenu poslasticu za sebe i svoju porodicu bez imalo muke i bez uključivanja rerne

Sastojci:

Podloga:

  • 170 g mlevenih tostiranih lešnika prethodno tostirani
  • 150 g keksa s puterom
  • 80 g šećera u prahu
  • 100 g putera, otopljen
  • 100 ml mleka

 | Author: canva canva

 Krema:

  • 700 ml mleka
  • 2 nugat pudinga
  • 120 g šećera
  • 80 g tamne čokolade
  • 250 g putera, sobne temperature

Dekoracija:

  • 100 g tamne čokolade
  • krupno seckani lešnici

 | Author: canva canva

 Priprema: 

  1. Pripremite kalup okvirnih dimenzija 20 x 30 cm pa mu dno obložite papirom za pečenje. Deo lešnika (20 g) odvojite za dekoraciju te ih krupnije usitnite, a ostale lešnike sameljite.
  2. U lešnike dodajte prethodno rastopljen puter, šećer u prahu i mleko. Sve povežite varjačom i stavite u pripremljen kalup. Utisnite pa stavite u zamrzivač.
  3. Za krem stavite da se greje 600 ml mleka, a 100 ml pomešajte s vrećicama nugat pudinga.
  4. Kada se mleko ugrejalo, smanjite vatru, dodajte mešavinu pudinga i mleka te čokoladu izrezanu na kockice. Mešajte dok se čokolada ne rastopi i dok se puding ne zgusne. Na kraju umešajte puter.
  5. Izvadite iz zamrzivača kalup sa podlogom, pa preko ohlađene podloge izlijte krem. Zamrznite na 3 sata ili preko noći.
  6. Čokoladu otopite na pari. Zamrznuti kolač izvadite iz kalupa pa ga ukrasite rastopljenom čokoladom i krupno mlevenim lešnicima.

Prijatno!

Tvoja reakcija?