Polako dolazi kraj leta, a jedan od njegovih zaštitnih znakova su breskve. Kako će ih još vepma kratko biti na tržištu, preporučujemo da kupite veću količinu kako biste napravili oaj kolač, a ostatak zaledite i ostavite za zimu kako biste uvek mogli da ga napravite
Sastojci:
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g maslaca ili margarina
- 400 g krem sira
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 kašike soka od limuna
- 5-6 breskvi, narezanih na tanke kriške
- 1 kesica želatina u prahu
Priprema:
- Keks pomešajte sa rastopljenim maslacem pa smesu ravnomerno utisnite u kalup za torte koji ste obložili papirom za pečenje pa potom stavite u frižider na 30 minuta.
- U velikoj posudi izmiksajte krem sir, šećer u prahu, ekstrakt vanile i sok od limuna dok ne postane glatko. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrsti šlag, pa je lagano umešajte u smesu sa krem sirom. Narezane breskve rasporedite po podlozi od keksa i prelijte kremom vodeći računa da vam ostane za preliv.
- Narezanih breskvi i 50 g šećera kuvajte na laganoj vatri dok breskve ne omekšaju i dok ne dobijete sirup. Želatin pripremite prema uputstvu, umešajte u smesu od breskvi, ostavite da se malo ohladi i prelijte preko cheesecakea.
- Ostavite cheesecake u frižideru najmanje na 4 sata.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.