Prvi 34 pregleda 03. Septembar 2024.

Cheesecake sa breskvama: Neponovljiv i preukusan!

canva

Polako dolazi kraj leta, a jedan od njegovih zaštitnih znakova su breskve. Kako će ih još vepma kratko biti na tržištu, preporučujemo da kupite veću količinu kako biste napravili oaj kolač, a ostatak zaledite i ostavite za zimu kako biste uvek mogli da ga napravite

Sastojci:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 100 g maslaca ili margarina
  • 400 g krem sira 
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 kašike soka od limuna
  • 5-6 breskvi, narezanih na tanke kriške
  • 1 kesica želatina u prahu

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Keks pomešajte sa rastopljenim maslacem pa smesu ravnomerno utisnite u kalup za torte koji ste obložili papirom za pečenje pa potom stavite u frižider na 30 minuta.
  2. U velikoj posudi izmiksajte krem sir, šećer u prahu, ekstrakt vanile i sok od limuna dok ne postane glatko. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrsti šlag, pa je lagano umešajte u smesu sa krem sirom. Narezane breskve rasporedite po podlozi od keksa i prelijte kremom vodeći računa da vam ostane za preliv.
  3. Narezanih breskvi i 50 g šećera kuvajte na laganoj vatri dok breskve ne omekšaju i dok ne dobijete sirup. Želatin pripremite prema uputstvu, umešajte u smesu od breskvi, ostavite da se malo ohladi i prelijte preko cheesecakea.
  4. Ostavite cheesecake u frižideru najmanje na 4 sata.

Prijatno!

Tvoja reakcija?