Prvi 99 pregleda 30. Jul 2024.

Brzi i sočni kolač sa breskvama!

canva

Sezona breskvi je uveliko u toku i nema kuće u kojoj ne miriše ovo predivno voće. Takođe, neki obožavaju breskve u poslasticama, pa smo osmislili recept za divan kolač koji će se svideti čak i najvećim sladokuscima

Sastojci:

  • 3 velike breskve
  • 2 velika jaja
  • 200 ml jogurta
  • pola čaše šećera
  • pola čaše ulja
  • 2 čaše oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Operite, oljuštite i isecite breskve na sitnije komade.
  2. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i prosejte u jednu posudu.
  3. Stavite jaja i šećer u jednu posudu, pa miksajte oko pet minuta, dok smesa ne postane gusta. Malo po malo dodajte ulje i lagano miksajte na najmanjoj brzini.
  4. Dodajte jogurt i ručno ga povežite sa ostatkom smese.
  5. Na kraju dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, pa lagano mešajte dok sve ne sjedinite.
  6. Pleh za pečenje premažite s malo ulja, maslaca ili druge masnoće po želji i pospite oštrim brašnom. Sipajte smesu i po vrhu rasporedite breskve.
  7. Pecite na temperaturi od 180 stepeni između oko pola sata dokkolač ne dobije zlatno-žutu boju.

Prijatno!

Tvoja reakcija?