Recept za ovu čokoladnu tortu je veoma jednostavan i brz, a rezultati su zadivljujući! Takođe, za pripremu torte vam nije potrebna rerna jer se kora pravi od keksa, a fil je izuzetno sočan i kremast
Sastojci:
- 200 g mlevenog keksa
- 200 g čokolade
- 700 ml mleka
- 80 g putera
- 60 g brašna
- 30 g šećera
- 7 g želatina
- kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
- Keks i otopljeni puter sjedinite u kompaktnu smesu, pa rasporedite kao koru u kalup prečnika 24cm koji ste prethodno obložili pek papirom. Koru utapkajte, pa ostavite da se hladi u frižideru dok pripremate fil.
- Za fil pomešajte u šerpi brašno, šećer i želatin, a onda dodajte mleko, pa vanilu. Sve dobro mešajte i dodajte čokoladu koju ste izlomili na kocke.
- Zagrevajte na umerenoj vatri uz stalno mešanje dok se ne istopi sve i sjedini. Fil sipajte u kalup preko kore.
- Ostavite tri sata da se stegne u frižideru. Ukrasite po želji.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.