Kako ste već mogli da primetite, potrudili smo se da vas 'bombardujemo' receptima koji uključuju tikvice jer znamo da skoro da ne postoji osoba koja ih ne voli. Što zbog brze pripreme, što zbog visokog sadržaja vode, tikvica je mnogima broj jedan kada su letnji obroci u pitanju
Sastojci:
- oko 1 kg mladih tikvica
- 50 g pšeničnog brašna
- 100 g pšeničnog griza
- 1 prašak za pecivo
- 5 jaja
- 250 g svežeg sira ili rikote
- 1 kašika vegete
- sol i biber
- začini po ukusu
Priprema:
- Narendajte tikvice i ostavite ih sa strane (nemojte ih soliti).
- Brašno, pšeničnu krupicu i prašak za pecivo izmešajte.
- Umutite jaja, dodajte sir, vegetu, biber i so.
- Dodajte u smesu prethodno pomešane suve sastojke i na kraju dodajte tikvice.
- Vatrostalnu posudu premažite maslacem i pospite grizom, pa ulijte pripremljenu smesu.
- Pecite pitu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.