Priprema ove torte je toliko brza i jednostavna da vam neće skoro pasti na pamet da menjate recept za vikend poslasticu! Kažemo vikend jer ova torta nestaje za tren, isto kao i neradni dani
Sastojci:
- 200 g tamne čokolade
- 200 g maslaca
- 200 g keksa keksa
- 100 g šećera
- 100 ml mleka
Priprema:
- Na niskoj temperaturi otopite maslac zajedno sa šećerom i mlekom dok se šećer ne rastopi. Sklonite sa vatre i dodajte izlomljenu čokoladu pa mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi i smesa postane glatka.
- Stavite keks u veću posudu, pa prelijte preko njega čokoladnu smesu. Dobro promešajte da se keks potpuno obloži čokoladom.
- Kalup za tortu obložite providnom folijom. Smesu od keksa i čokolade sipajte u kalup, ravnomerno raspoređujući po celoj površini i pritiskajući lagano da dobijete kompaktnu tortu.
- Stavite tortu u frižider i ostavite da se stegne najmanje 4 sata ili tokom noći.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.