Snickers čokoladne pločice su definitivno jedna od omiljenih poslastica mnogih ljubitelja slatkiša. Čokolada i kikiriki čine savršen par, a kad se tome doda i ukusna karamela, nema sumnje da se radi o neodoljivoj kombinaciji
Uz to, što je najbolje, za pripremu ovih pločica ne treba peći ništa, što čini ovaj desert vrlo praktičnim i jednostavnim za pravljenje.
Ako želite da uživate u ovom slatkom zalogaju, preporučuje se da ih pripremite dan pre nego što planirate da ih jedete, kako bi se sastojci dobro sjedinili i ohladili u frižideru. Potrebno je najmanje četiri sata hlađenja kako bi Snickers pločice dostigle savršenu konzistenciju i bile spremni za serviranje.
Sastojci:
Za pločice:
1 šoljica prirodnog slanog maslaca od kikirikija
¼ šoljice javorovog sirupa
½ šoljice ovsenog brašna
¼ šoljice mlevenog lana
Za preliv:
¾ šoljice komadića čokolade
2 kašike prirodnog slanog maslaca od kikirikija
Postupak:
Obložite posudu za pečenje 20x20 cm papirom za pečenje. Pomešajte sve sastojke za pločice u činiji i mešajte dok ne postane glatko. Smesu ravnomerno utisnite u obloženu posudu. Napravite preliv tako da u malu činiju stavite komadiće čokolade i maslac od kikirikija. Stavite u mikrotalansnu na dva puta po 30 sekundi, pa nakon svakog grejanja promešajte. Prelijte čokoladom smesu za pločice i gumenom lopaticom zagladite. Vrh možete posuti sa malo soli. Stavite u frižider na četiri sata ili preko noći. Kad se stvrdne, isecite na male pravougaonike.
Uživajte u slatkom zalogaju bez pečenja!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.