Kako je vreme bundeve uveliko došlo, a znamo njene benefite, treba je iskoristiti na najbolji mogući način. Jedna od mogućnosti su svakako kolači čiji je ona glavni sastojak zbog svoje kremaste strukture
Sastojci:
- 2 jaja
- 150 g šećera
- 1 kesica bourbon vanila šećera
- prstohvat soli
- 130 g glatkog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 150 g pirea od bundeve (oko 250 g sveže bundeve)
- 75+75 g omekšalog maslaca
- po 1/2 kašičice cimeta i đumbira u prahu
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- 70 g tamne čokolade
- 20 g kakaa
Priprema:
- Jaja, šećere i so izmešajte žicom, a zatim prosejte brašno i prašak za pecivo pa opet izmešajte. Smesu podelite na dva jednaka dela.
- Čokoladu otopite zajedno s maslacem (75 g). Dodajte kakao i izmešajte. Umešajte u jednu polovinu smese od brašna i jaja.
- Pire od bundeve izmešajte s drugom polovinom maslacai začinima pa dodajte u drugu polovinu smese od brašna i jaja.
- U pleh obložen papirom, naizmenično sipajte crnu i žutu smesu pa ih dodatno pomešajte drškom varjače. Pecite oko 35 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Čačkalica kod gotovog kolača izađe gotovo čista, sa malim mrvicama na njoj, piše Like Chocolate.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.