Brownie je kolač sa puno čokolade, specifičnog oporog ukusa koji dobija iz kakaa i mnogima je omiljena poslastica. Sa druge strane, sheesecake je jedan laganiji kolač koji ima bezbroj varijacija. Jedna od njih je i mešanje sa browniem, a rezultat je savršenstvo
Sastojci:
Kakao biskvit:
- 250g šećera
- 200ml ulja
- 4 jaja
- 50g kakaa u prahu
- 1 vanilin šećer
- 200g glatkog brašna
- 50ml mleka
Fil od sira:
- 100g maslaca
- 250g krem sira
- 80g šećera
- 2 jaja
- 2 kašike glatkog brašna
Priprema:
- Sve sastojke stavite u posudu i mešajte dok se ne sjedine.
- U drugoj posudi izmiksajte maslac i krem sir pa dodajte ostale sastojke i sve sjedinite.
- Namastite i pobrašnite pleh za pečenje te izlijte pola smjese za browniese, preko toga prelijte kremu od sira pa ostatak smese za brownies.
- Uzmite nož i sve to malo pomešajte praveći krugove u testu, tek toliko da se smese malo sjedine i da nastane mramorni efekt.
- Pecite oko 30 minuta na 200 stepeni. Kolač je pečen kada se odvaja od pleha i dobije zlatno-smeđu boju.
- Gotov kolač ohladite na sobnoj temperaturi, stavite u frižider na sat-dva ili preko noći.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.