Toplotni talas se širi Srbijom već danima pa se šporeti i ne uključuju tako često, a ako ih i uključimo, radimo to kako bismo na brzinu nešto pripremili za jelo. Jedan od naših predloga je bela čorba sa povrćem
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 bela zelen
- 1 koren peršuna
- 1 krompir
- suvi začin i so po ukusu
- 1 jaje
- 1 kašika brašna
- veza svežeg peršuna
- bosiljak po ukusu
- kisela ili pavlaka za kuvanje po izboru
Priprema:
- Zelen i šargarepu sitno iseckati pa na malo ulja staviti da se dinsta. Nakon toga očistiti krompir, narenadti i dodati u povrće koje se dinsta. Naliti vode da ogrezne i dodati suvi začin i so po ukusu. Kuvati oko 20 minuta. Kad je povće kuvano dodati sitno iseckan svež peršun i po ukusu bosiljak.
- U posebnoj posudi penasto umutiti jaje i dodati brašno i malo vode. Dobro umutiti da ne bude grudvica. Nakon što to lepo sjedinite prespite u šerpu i izmešajte pa vratite na vatru da baci ključ.
- Čorbu sklonite sa vatre i po želji dodajte kiselu pavlaku ili pavlaku za kuvanje. Ukoliko više volite kiselu pavlaku možete dodati i direktno sebi u tanjir.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.