Jedan od najkremastijih i najsočnijih,ali i najjednostavnijih za pripremu od svih čizkejkova je upravo baskijski. Trebaće vam nekoliko sastojaka, kalup za pečenje i volja da napravit kolač u kome ćete neizmerno uživati
Ovaj kolač je, kako piše MissGastro osmislio jedan španski kuvar još davne 1900. godine i za njegovu pripremu je potrebno samo pet sastojaka. Ako pratite ovaj recept, uz njih pet dodajte i vanilu.
Sastojci:
- 300 g krem sira
- 120 g šećera
- 2 jaja
- 2 kašike glatkog brašna
- 200 ml slatke pavlake
- kašičica arome vanile
- prstohvat soli
Priprema:
- Uključite rernu na 200 stepeni da se zagreje. Okrugli kalup za pečenje obložite pek papirom i namažite maslacem.
- U posudi mikserom umutite krem sir i šećer do kremaste teksture pa dodate jedno po jedno jaje lagano muteći.
- Dodajte brašno, so, vanilu i pavlaku i mutite na najmanjoj brzini da se sve sjedini.
- Izlijte smesu u kalup i pecite kolač oko sat vremena dok ne poprimi zlatnu boju.
- Ostavte cheesecake da se ohladi na sobnoj temperaturi.
- Poslužiti po želji uz bobičasto voće.
Prijatno!
Skladno sa člankom 94. Zakona o elektronskim medijima, komentarisanje članaka na web portalu Roosvaaj.rs dopušteno je samo registrovanim korisnicima. Svaki korisnik koji želi da komentariše članke obavezan je da se prethodno upozna sa Pravilima komentarisanja na web portalu Roosvaaj.rs i sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Pipeta
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.