Prvi 112 pregleda 25. Decembar 2024.

Bajadera: Posan sitni kolač koji svi obožavaju!

canva

Bajadera spada u one kolače koji se prosto na posnim trpezama moraju naći ako već pravite sitne kolače. Čak i ako nije tako, bajadera je mnogima omiljena i sama za sebe. Relativno se lako priprema, a neverovatnog je ukusa

Sastojci:

  • 300 gr posnog mlevenog keksa
  • 200 gr mlevenih oraha
  • 250 gr šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 10 kašika vode
  • 200 gr posnog margarina
  • 150 gr posne čokolade za kuvanje

Glazura:

  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike vode
  • 3 kašike ulja
  • 100 gr posne čokolade za kuvanje
  • supena kašika posnog margarina

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Pomešajte šećer, vodu i vanil-šećer u šerpi, pa kuvajte dok ne provri. Skinite sa ringle, dodajte margarin i mešajte dok se margarin ne otopi. Dodajte mleveni keks i orahe, pa sve dobro sjedinite.
  2. Ovu smesu podelite na dva dela pa u jedan od njih dodajte rastopljenu čokoladu.
  3. U pravougaoni podmazan pleh najpre sipajte deo sa čokoladom, a onda i drugi deo smese. Ostavite u frižideru.
  4. Glazuru napravite tek kad se kolač u potpunosti stegne.
  5. Sipajte ulje, vodu, šećer, margarin i čokoladu za kuvanje u šerpicu, pa mešajte na ringli dok se svi sastojci ne sjedine. Dok je glazura topla, prelijte je preko kolača i ostavite da se ohladi.

Prijatno!

Tvoja reakcija?