Bajadera spada u one kolače koji se prosto na posnim trpezama moraju naći ako već pravite sitne kolače. Čak i ako nije tako, bajadera je mnogima omiljena i sama za sebe. Relativno se lako priprema, a neverovatnog je ukusa
Sastojci:
- 300 gr posnog mlevenog keksa
- 200 gr mlevenih oraha
- 250 gr šećera
- 1 vanilin šećer
- 10 kašika vode
- 200 gr posnog margarina
- 150 gr posne čokolade za kuvanje
Glazura:
- 3 kašike šećera
- 3 kašike vode
- 3 kašike ulja
- 100 gr posne čokolade za kuvanje
- supena kašika posnog margarina
Priprema:
- Pomešajte šećer, vodu i vanil-šećer u šerpi, pa kuvajte dok ne provri. Skinite sa ringle, dodajte margarin i mešajte dok se margarin ne otopi. Dodajte mleveni keks i orahe, pa sve dobro sjedinite.
- Ovu smesu podelite na dva dela pa u jedan od njih dodajte rastopljenu čokoladu.
- U pravougaoni podmazan pleh najpre sipajte deo sa čokoladom, a onda i drugi deo smese. Ostavite u frižideru.
- Glazuru napravite tek kad se kolač u potpunosti stegne.
- Sipajte ulje, vodu, šećer, margarin i čokoladu za kuvanje u šerpicu, pa mešajte na ringli dok se svi sastojci ne sjedine. Dok je glazura topla, prelijte je preko kolača i ostavite da se ohladi.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.