Prvi 130 pregleda 21. April 2023.

Ako ne znaš šta sa preostalim jajima, evo recepta

printscreen/canva

Nakon Uskrsa, često se dogodi da imamo previše ofarbanih jaja, pa domaćice često traže recepte kako bi ih najbolje i najukusnije iskoristile. Jedno jelo za koje su mnoge žene na društvenim mrežama "poludele" je kiš od kuvanih jaja, koji je očarao svakoga ko ga je probao zbog svog ukusa

Sastojci:

Za testo i nadev:

  • 200 g brašna 
  • 90g maslaca 
  • 70ml vode 
  • 5 kuvanih jaja 
  • 1 veza mladog luka 
  • 150-200g šunke

Za preliv:

  • 5 jaja 
  • 200g kisele pavlake 
  • 100ml mleka 
  • parmezan

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva

Priprema:

Počnite sa seckanjem mladog luka koji treba propržiti. U činiju dodajte brašno, so, usitnjeni maslac i hladnu vodu i umesite testo. Testo razvucite i stavite u tart posudu. Zatim, usitnite šunku i pomešajte je sa proprženim lukom. Sledi seckanje kuvanih jaja na kolutove. Prelijte smesu luka i šunke preko testa, a zatim dodajte iseckana jaja. Umutite ostala jaja sa pavlakom, mlekom i parmezanom i prelijte preko ostalih sastojaka. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Ovo jelo je savršeno za iskorišćavanje ostataka ofarbanih jaja nakon Uskrsa. 

Prijatno!

Tvoja reakcija?