Amričke palačinke se ralikuju od naših po veličini i debljini, ali moramo priznati i da su mngoo sočnije, što zbog načina pripreme, što zbog premazivanja maslaca nakon pečenja. Takođe, Amerikanci ih tradicionalno slažu jednu preko druge i prelivaju javorovim sirupom
Ako i niste ljubitelj ove varijante, možete da se pošteno zasladite ovom poslasticom uz dodatak krema, meda ili voća, savetuje Miss Gastro.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 250 ml mleka
- 1 jaje
- 3 kašike otopljenog maslaca
Priprema:
- Pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i šećer.
- U sredini napravite rupu pa dodajte mleko, jaje i otopljeni maslac.
- Mešajte dok ne dobijete gustu smjesu. Ako je potrebno, dodajte još mleka ili brašna.
- Kockicom maslaca premažite ugrejani tiganj pa pecite manje i deblje palačinke dok ne poprime zlatnu boju sa svake strane.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.