Ako nemate puno vremena za bavljenje kulinarstvom, a volite da pojedete nešto slatko sa vremena na vreme, čupavci su pravi izbor za vas! Laki su za spremanje, čak i za one koji nemaju iskustva u kuhinji, a jedna od njihovih glavnih vrlina jeste to da ostaju sveži i mekani po nekoliko dana nakon pravljenja
Sastojci:
- 3 jajeta
- 200 ml ulja
- 200 g šećera
- 300 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 ml mleka
- 100 g čokolade za kuvanje
- 250 g margarina
- 200 ml mleka
- 1 čaša šećera
- 200-250 g kokosa
Priprema:
Za pripremu testa: od jaja odvojiti belanca i žumanaca. Belance dobro izmiksati, pa dodati šećer, još malo izmutiti nakon dodavanja šećera, dodati žumanca. Smanjite brznu na mikseru i dodajte mleko i ulje. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, dodajte u masu i lagano promešajte kašikom. Pleh dimenzija 25x30 cm obložite papirom za pečenje. Pecite biskvit u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Prevrnite na žicu i ostavite da se ohladi. Ohlađene biskvite isecite na manje kocke. Na šporet u dublju šerpicu stavite margarin da se otopi, dodajte čokoladu, kada se sve istopi dodajte šećer, pa mleko i ostavite da provri. Sklonite sa vatre i u činiju sipajte kokos. Sa 2 viljuške umačite kocke u čokoladu i ostavite malo na viljušci da višak čokolade okapa nakon umakanja, a drugom posipate kokos. Poređajte na tacnu i stavite u frižider da se ohladi. Poslužite ohlađeno.
Prijatno, fino se zasladite!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.