Fancy 18844 pregleda 21. Februar 2023.

Imamo recept za domaće palačinke koje svima uspevaju

canva

Zamslite da svaki put morate da poručujete palačinke, a da pritom one i ne zadovolje uvek vaš ukus... E upravo zbog toga, danas na Dan palačinki, podelićemo sa vama recept kako da sami napravite palačinke bez mnogo napora, a kojim god nadevom da ih obogatite, verujte da ćete biti impresionirani

Miris palačinki pored toga što vraća u detinjstvo, apsolutno odmah budi želju i glad, a ponekad priprema smese za palačinke zahteva veštinu i ne može da uspe baš iz prve. Međutim, uz ovaj recept, imaćete savršene palačinke koje možete filovati po sopstvenom ukusu: bilo da volite da to bude sa pečenicom, kuvanim jajetom, kremom, džemom, orasima, ili čak ako volite pohovane palačinke. Izbor je na vama, a MissGastro deli ovaj sjajan recept.

 | Author: canva canva

Sastojci:

  • 300 ml mleka 
  • 2 veća jaja
  • 30 ml ulja ili maslaca
  • 2 kašičice šećera 
  • Prstohvat soli
  • 130 g glatkog brašna
  • 1 kašika ruma
  •  rendana korica limuna

Za pečenje: 

  • 15 - 30 g omekšalog maslaca ili suncokretovog ulja

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Sipati mleko i jaja u vangluu i mešati dok se ne sjedine. Dodati ulje ili maslac, brašno, so i šećer pa mešati dok se ne dobije glatka smesa. Pokriti testo i ostaviti da odstoji 20 minuta. Testo se može držati u frižideru i preko noći.
  2. Zagrejati tiganj na srednjoj temperaturi i staviti maslac ili ulje. 
  3. Uvek prvo izmešati testo da se sastojci ponovo povežu, pre nego što izlijete smesu za palačinku na tiganj. 
  4. U vruć tiganj uliti 1/4 šoljice testa pa smesu tanko rasporediti da prekrije dno tiganja pazivši da testo bude što je moguće ravnomernije raspoređeno.
  5. Peći palačinke dok rubovi ne porumene (oko 30 sekundi).
  6. Preokrenuti palačinku i peći još 10 - 15 sekundi sa druge strane.

Prijatno!

 

Obožavaš da pevaš? Sanjaš o nastupu na velikoj sceni? Vreme ti je da se prijaviš na novi muzički show Superstar. Osvoji nagradu od 50.000 eura i pokaži šta znaš!  | Author:

Tvoja reakcija?