Zamslite da svaki put morate da poručujete palačinke, a da pritom one i ne zadovolje uvek vaš ukus... E upravo zbog toga, danas na Dan palačinki, podelićemo sa vama recept kako da sami napravite palačinke bez mnogo napora, a kojim god nadevom da ih obogatite, verujte da ćete biti impresionirani
Miris palačinki pored toga što vraća u detinjstvo, apsolutno odmah budi želju i glad, a ponekad priprema smese za palačinke zahteva veštinu i ne može da uspe baš iz prve. Međutim, uz ovaj recept, imaćete savršene palačinke koje možete filovati po sopstvenom ukusu: bilo da volite da to bude sa pečenicom, kuvanim jajetom, kremom, džemom, orasima, ili čak ako volite pohovane palačinke. Izbor je na vama, a MissGastro deli ovaj sjajan recept.
Sastojci:
- 300 ml mleka
- 2 veća jaja
- 30 ml ulja ili maslaca
- 2 kašičice šećera
- Prstohvat soli
- 130 g glatkog brašna
- 1 kašika ruma
- rendana korica limuna
Za pečenje:
- 15 - 30 g omekšalog maslaca ili suncokretovog ulja
Priprema:
- Sipati mleko i jaja u vangluu i mešati dok se ne sjedine. Dodati ulje ili maslac, brašno, so i šećer pa mešati dok se ne dobije glatka smesa. Pokriti testo i ostaviti da odstoji 20 minuta. Testo se može držati u frižideru i preko noći.
- Zagrejati tiganj na srednjoj temperaturi i staviti maslac ili ulje.
- Uvek prvo izmešati testo da se sastojci ponovo povežu, pre nego što izlijete smesu za palačinku na tiganj.
- U vruć tiganj uliti 1/4 šoljice testa pa smesu tanko rasporediti da prekrije dno tiganja pazivši da testo bude što je moguće ravnomernije raspoređeno.
- Peći palačinke dok rubovi ne porumene (oko 30 sekundi).
- Preokrenuti palačinku i peći još 10 - 15 sekundi sa druge strane.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.