Ljubtelji testenine obožavaju svaku moguću pastu, pa čak i one najjednostavnije, bez nekog posebnog recepta za pripremu. Ipak, ova pasta koju vam danas predstavljamo će vas oduševiti zbog specifičnog ukusa i piletine koja se topi u ustima
Količina ove paste namenjena je za četiri osobe kako kaže Tasty, ali ako spadate u velike "testoljupce", onda će vam trebati malo više sastojaka kako biste zadovoljili svoja čula.
Sastojci:
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 žuta paprika
- 3 komada pilećih prsa
- 3 kašike ulja
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašika čilija u prahu
- 1 kašika kima
- 1 kašika belog luka u prahu
- 1250ml mleka
- 400g penne testenine
- 100g iseckanog ljutog sira po izboru
Priprema:
Na jakoj vatri u dubokom sudu ugrejte ulje pa dodajte seckanu piletinu i pržite oko pet minuta dok porumeni pa izvadite meso. Dodajte u isto ulje papriku i luk i pržite par minuta dok luk postane staklast. Vratite piletinu nazad u šerpu zajedno sa začinima i kimom pa pomešajte da se sve ravnomerno rasporedi nekih pola minuta. Dodajte mleko i testeninu i mešajte kako se testenina ne bi zalepila. Kuvajte nekih dvadesetak minuta dok se masa ne zgusne u sos,a zatim dodajte sir i mešajte dok se ne istopi.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.