Fancy 238 pregleda 13. Februar 2023.

Banana hleb + cimet rolnice: Savršenstvo koje ti treba!

canva

Već neko vreme je banana hleb veoma popularan kao što smo i pisali ovih dana, a isto tako, rolnice sa cimetom mnogi obožavaju, em zbog ukusa, em zbog lakog pravljenja. Danas za vas imamo upravo kombinaciju ove dve poslastice i verujte nam, ovo ćete morati da probate

Ovaj recept nam dolazi kao i većina novih recepta,a sa TikToka, a najvažnije je da ne sadrži gluten, mleko i jaja, pa stoga možete uživati u ovoj poslastici i ako ne konzumirate gluten i namirnice životinjskog porekla. Čak i kada postite, imaćete recept za savršen kolač za koji će vam svi tražiti recept, piše EliteDaily.

 | Author: canva canva

Autor recepta je TheBananaDiaries a ono što ga dodatno ulepšava jeste glazura od tofu krem sira i kikiriki putera. Možda će vas koštati malo više vremena i umešnosti, ali nećete se pokajati. Kada jednom probate ovaj kolač, poželećete stalno da ga pravite! Ovaj recept se praktično sastoji iz tri dela, a to su cimet rolnice, banana hleb i pomenuta glazura, pa hajde da vam predstavimo to čudo!

 | Author: canva canva

Sastojci za cimet rolnice:

  • 4 1/4 šolja više namenskog brašna
  • kesica suvog kvasca
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica cimeta
  • 1-72 kašičice muskatnog oraščića
  • 1/2 šolje smeđeg šećera
  • 1/4 šolje kristal šećera
  • 1 1/4 šolje biljnog mleka (nezaslađenog)
  • 1/3 šolje blendane banane
  • 1/4 šolje veganskog putera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Sastojci za banana punjenje:

  • 1/2 šolje veganskog putera ili kokosovog ulja
  • 2 velike blendane banane
  • 2/3 šolje smeđeg šećera
  • 3 kašičice cimeta

Sastojci za glazuru:

  • 1/2 šolje tofu krem sira
  • 2 kašike veganskog putera
  • 1/2 šolje kikiriki putera
  • 1 šolja šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Najpre napravite cimet rolnice: u mlako mleko dodajte kašiku šećera i kvasac, umutite i ostavite na toplom da se aktivira. Sa strane pomešajte brašno, so, cimet, smeđi šećer, muskatni orah i kristal šećer pa dodajte aktivirani kvasac i pomešajte. Dodajte i banane, puter i vanilu pa umesite testo i ostavite da naraste oko sat vremena dok pripremate punjenje od banane.
  2. Pomešajte šećer i cimet u posudi. Testo za rolnice razvaljajte u oblik pravougaonika i namažite puterom ili kokosovim uljem pa pospite mešavinom šećera i cimeta i dodajte pasirane banane. Uvijte u rolat i isecite na 12 parčića. ređajte rolnice u podmazan pleh i ostavite da narastu još oko pola sata. Pecite ih dok fino ne porumene u zagrejanoj rerni na okko 200 stepeni. 
  3. Dok se rolnice peku, pripremite glazuru: Pomešajte krem sir i veganski puter pa dodajte puter od kikirikija te na kraju sipajte i šećer i ekstrakt vanile. 
  4. Kada se rolnice ispeku, prelijte ih glazurom.

Prijatno!

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Tvoja reakcija?