Sjajan desert ili doručak: Vafli sa bundevom!

Kako već rekosmo pre par dana, bundeva je kraljica jeseni, što u dekorativnom, što u kulinarskom smislu, pa ćemo gledati da vam damo što više ideja za njenu obradu i prirpemu. Danas vam predlažemo da napravite preukusne aromatične vafle sa bundevom
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 šoljice oštrog brašna
  • 3 jaja
  • 1/4 šolje šećera
  • 1/4 šolje mleka
  • 1/2 šolje pirea od bundeve
  • 125g maslaca ili margarina
  • pola praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • kašičica krupne morske soli
  • 1 kašičica cimeta
  • malo muskatnog oraha
  • malo mlevenog karanfilića
  • ulje

Priprema:

  1. Suve sastojke pomešajte u jednoj činiji, a u drugoj posudi žicom umutite sve mokre sastojke - jaja, mleko, pire od bundeve, rastopljeni maslac.
  2. Mokre sastojke dodajte u suve i dobro izmešajte.
  3. Zagrejani pekač za vafle namastiti uljem pa uliti oko 1 šoljicu testa u sredinu pekača za vafle. Testo rasporedi po celom pekaču uz pomoć špatule i peći dok vafli ne dobiju zlatnu boju, 7-8 minuta.
  4. Vafle izvaditi iz pekača i par puta brzo prebaciti iz ruke u ruku kako bi se malo ohladili i dobili hrskavu koricu, savetuje Miss7.
  5. Prohlađene vafle ubaciti u zagrejanu rernu na 100 stepeni i držati ih tamo do posluživanja. 

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs